Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #4876

    tungwaiyip
    Member

    Great work on EmEditor 7! It is going to take me some time to get everything setup and try out all the new features and then write about how great it is. Before that I want to write about a few issues first.

    * First of all I was shocked to find it uninstalls my working version of EmEditor when I install the beta. My plan was to have both version running side by side for a while before migrating my customizations. Now I am forced to use the new version. I don’t know if this is how it supposes to work. However I do hit a few wrong buttons during installation when some window popup unexpectly and I have to run the setup 3 times before it finish successfully.

    * Secondly it is not clear to me what settings from previous version are preserved and what gets upgraded. I’m seeing examples of both cases. I have made a lot of customerization in the past and some may not be that useful. I was planning to start from clean slate and migrating my customization bit by bit. Right now I’m at some weird state where the settings are neither old or new.

    * Under the Configuration Properties | Auto Save Tab, if I have a directory (from older config) that does not exist, I was prompted if I want to create it. I clicked No. However I can’t just go to a different tab because the same prompt will popup again and block me from going elsewhere.

    * Here is my little peeve. It used to be lightning fast for me to open a file. Now I see a delay of nearly a second. I hope this is not because EmEditor has become bloated. I know my expectation is unreasonably high. But for me this is what distinguish an amazing editor from just a good editor.

    The plus side is finally I am able to open that 250Mb XML file!

    #4877

    tungwaiyip
    Member

    P.S. It is beta 24 that I am using.

    #4896

    tungwaiyip
    Member

    * Here is my little peeve. It used to be lightning fast for me to open a file. Now I see a delay of nearly a second. I hope this is not because EmEditor has become bloated. I know my expectation is unreasonably high. But for me this is what distinguish an amazing editor from just a good editor.

    This seems to be more than a minor annoyance. It seems to affect “Find In Files” also. Other program can look through 100 files in a breeze. With EmEditor taking 0.5 second to open every file, “Find In Files” becomes really slow.

    #4944

    hoho
    Member

    Passing this forum to see new beta version 7.0.29 and seeing a stupid issue like this.

    This guy needs help, needs a technical support, but just freaking to be a smart-ass while he/she didn’t have enough knowledge to understand how the system & applications work !

    Next time, you should type S.O.S for a help instead of a stupid issue like this alright? Don’t make everybody get a big laugh.

    #4945

    hoho
    Member

    Call for help if you don’t understand anything. It won’t LOSE THE FACE but improve your knowledge.

    #4946

    dhigby
    Participant

    Thanks for your comments and I hope someone looks into this issue for you. Not sure what set hoho off. Must have had a bad day.

    #4950

    Yutaka Emura
    Keymaster

    I am sorry for my late reply. Here are my responses:

    * First of all I was shocked to find it uninstalls my working version of EmEditor when I install the beta. My plan was to have both version running side by side for a while before migrating my customizations. Now I am forced to use the new version. I don’t know if this is how it supposes to work. However I do hit a few wrong buttons during installation when some window popup unexpectly and I have to run the setup 3 times before it finish successfully.

    You cannot run both old version and new version side by side at the same time. You don’t have to uninstall the older version before installing new version, but you need to go back to the older version, you will need to uninstall the new version before installing the older version.

    * Secondly it is not clear to me what settings from previous version are preserved and what gets upgraded. I’m seeing examples of both cases. I have made a lot of customerization in the past and some may not be that useful. I was planning to start from clean slate and migrating my customization bit by bit. Right now I’m at some weird state where the settings are neither old or new.

    Most of settings are compatible between older and newer versions. All settings are preserved when you go to newer version. In addition to that, in most cases, you can safely go back to older versions if you need to. One of settings that is not compatible is external tools. All external tool settings will be upgraded to newer versions, but once they are saved in the new version, they will not be used in the older version.

    * Under the Configuration Properties | Auto Save Tab, if I have a directory (from older config) that does not exist, I was prompted if I want to create it. I clicked No. However I can’t just go to a different tab because the same prompt will popup again and block me from going elsewhere.

    When this happens, you will have to either enter correct path, or uncheck “Save to Auto Save Folder”.

    * Here is my little peeve. It used to be lightning fast for me to open a file. Now I see a delay of nearly a second. I hope this is not because EmEditor has become bloated. I know my expectation is unreasonably high. But for me this is what distinguish an amazing editor from just a good editor.

    I believe I improved this issue in the recent beta version. If you still see delay, please let me know.

    – This seems to be more than a minor annoyance. It seems to affect “Find In Files” also. Other program can look through 100 files in a breeze. With EmEditor taking 0.5 second to open every file, “Find In Files” becomes really slow.

    Is Find in Files still slow? There have been a lot of optimizations worked between beta 12 and 29. I will try to optimize further more in future beta releases.

    Thanks!

    #4958

    tungwaiyip
    Member

    Thanks for looking. Find in file is still slow in b29. I have added a new post with more detail.

    http://www.emeditor.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=430&forum=12

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Share with friends... Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone