Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #7014

    CaptainFlint
    Participant

    There are several issues I have with Indent Guides in 8.03 (they were also present in earlier versions, but I had completely no time to report the problem, sorry).

    1. In some cases the guides are drawn incompletely.

    2. Even when the guides are drawn, they are not “stable”: sometimes they are not redrawn by EE when I e.g. scroll the text, but when I make EE redraw its window completely (e.g. by switching to another application and back), the guides are back.

    I recorded reproducing both issues on the video:
    Video/EXE (player/codec included)
    Video/AVI (needs MSU Screen Capture Lossless Codec)

    #7015

    Yutaka Emura
    Keymaster

    Flint wrote:
    There are several issues I have with Indent Guides in 8.03 (they were also present in earlier versions, but I had completely no time to report the problem, sorry).

    1. In some cases the guides are drawn incompletely.

    2. Even when the guides are drawn, they are not “stable”: sometimes they are not redrawn by EE when I e.g. scroll the text, but when I make EE redraw its window completely (e.g. by switching to another application and back), the guides are back.

    I recorded reproducing both issues on the video:
    Video/EXE (player/codec included)
    Video/AVI (needs MSU Screen Capture Lossless Codec)

    I didn’t try to correct this issue in minor updates because it is not a critical issue. I will try to correct it in v9. Thank you.

    #7159

    Yutaka Emura
    Keymaster

    Yutaka wrote:

    Flint wrote:
    There are several issues I have with Indent Guides in 8.03 (they were also present in earlier versions, but I had completely no time to report the problem, sorry).

    1. In some cases the guides are drawn incompletely.

    2. Even when the guides are drawn, they are not “stable”: sometimes they are not redrawn by EE when I e.g. scroll the text, but when I make EE redraw its window completely (e.g. by switching to another application and back), the guides are back.

    I recorded reproducing both issues on the video:
    Video/EXE (player/codec included)
    Video/AVI (needs MSU Screen Capture Lossless Codec)

    I didn’t try to correct this issue in minor updates because it is not a critical issue. I will try to correct it in v9. Thank you.

    This bug has been corrected in v8.05 RC1. Please try it and let me know if you have any further issues. Thanks!

    #7161

    CaptainFlint
    Participant

    Thank you for the update. I looked at it and it seems to work fine, except that in some cases indent guides are also displayed for empty lines (while generally they are not). Here’s the screenshot:

    The line No. 77 is completely empty, no spaces.

    PS: If you need the full source file to reproduce the issue, you can get it from here, the file is Record.cpp.

    #7162

    Yutaka Emura
    Keymaster

    Thanks for quick response. I made a special built for you. This build ignores blank lines when showing indent guides.
    Please try and let me know if you still have any comments.

    http://www.emeditor.com/pub/emed805rc2epx.msi (32-bit)

    Thank you!

    #7163

    CaptainFlint
    Participant

    Seems to work fine. I looked a douzen of my files and did not find any more problems with the indent guides.

    #7164

    Yutaka Emura
    Keymaster

    That’s good to know! Thanks!

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Share with friends... Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone